Werken bij Schenker logistics - Opleiding tot (Assistent) Expediteur

Werken en leren bij DB Schenker

Opleiding tot (Assistent) Expediteur

Logistiek heeft toekomst. Wij zoeken ieder jaar aankomende logistieke talenten die affiniteit hebben met zee-, lucht- of landtransport. In een periode van twee jaar krijg je een opleiding tot expediteur/planner/expediënt.

Locatie: Ede, Oldenzaal, Oude Meer, Amsterdam RAI, Rotterdam én Tilburg. Aard van het dienstverband: fulltime.

Alle plaatsen voor het traject 2018-2020 zijn vervuld. De volgende instroommogelijkheid is september 2019. In april 2019 starten we met de werving hiervoor. Op dat moment kun je de vacatures terugvinden op onze vacaturepagina.

Intern traject
Bij Schenker Logistics Nederland leiden we in een intern traject kandidaten op tot expediteur, planner of expediënt. Hiervoor heb je algemene kennis van de logistiek nodig, maar natuurlijk ook specifieke kennis van onze producten, diensten en werkwijzen.

Download de pdf 'Werken en leren bij DB Schenker' voor meer informatie of solliciteer vanaf april 2019 direct op de functie 'Opleiding tot (Assistent) Expediteur' via de button solliciteren.

Wat heb je nodig om voor dit traject in aanmerking te komen:

  • ·Gezonde dosis werklust
  • ·Bereidheid om werken en leren te combineren
  • ·Fulltime beschikbaarheid waarbij je op woensdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur naar school gaat met alle andere OASE collega's uit het hele land
  • ·Affiniteit met logistiek of een interesse die je goed kunt motiveren in je begeleidend schrijven
  • ·Vooropleiding met afgerond diploma havo/mbo-3 of een vervolgopleiding mbo/hbo die je nog niet hebt afgerond
  • ·Je bent vanaf september 2019 beschikbaar voor de start van dit traject
  • ·Je bent eind mei en juni 2019 beschikbaar voor sollicitatiegesprekken
  • ·Je bent bereid om te reizen naar de studielocatie in Rotterdam, waarvoor vervoer wordt geregeld

Wat doet een expediteur?
Een expediteur/planner/expediënt is de manager van de logistieke keten. Als je goederen laat vervoeren, dan wil je er zeker van zijn dat deze in goede staat de plaats van bestemming bereiken. Daarbij komt meer kijken dan je denkt.

Jij bent dé deskundige die de organisatie van de logistieke stroom op zich neemt voor jouw opdrachtgever(s). Je lost logistieke problemen op en kent de vervoersmarkt. Vele factoren spelen een rol bij het zoeken naar de meest optimale logistieke oplossingen voor het vervoer van goederen. De vervoersmodaliteit (type vervoersmiddel), snelheid, soort goederen, plaats van vertrek, bestemming, handels- en douanevoorschriften en de kosten zijn bepalend voor de vraag of een product op de wereldmarkt kan concurreren.

Je sluit vervoersovereenkomsten met vervoerders die namens hun opdrachtgever/verlader goederen vervoerd willen hebben. Daarbij ben je onafhankelijk. De kracht van een expediteur is kennis en kunde van de complexe vervoersmarkt.SOLLICITEREN